Beroepskeuzetest

Door Tom Spitters op 4 december 2011  

Gratis beroepskeuzetest
Op deze site kun je een professionele beroepskeuzetest gratis raadplegen. Het geeft je een indicatie van de beroepen die bij jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities lijken te passen.

Klik hier om de beroepskeuzetest te doorlopen!

Waarom een beroepskeuzetest:
Een beroepskeuzetest helpt om je te laten zien wat de opties op de arbeidsmarkt zijn. Zelf heb je misschien de neiging om aan beroepen te denken die in je directe omgeving worden uitgeoefend. Bijvoorbeeld de baan van je vader, of het beroep van een vriend lijken je leuk. Of juist niet! Maar op de arbeidsmarkt zijn honderden banen die je kunt uitoefenen. Juist omdat je niet kunt overzien hoeveel banen er zijn en welke bij jouw passen, is een beroepskeuzetest een handreiking om de juiste loopbaan te bewandelen.

De uitslag van de beroepskeuzetest:
Na het doorlopen van de beroepskeuzetest zie je direct welke beroepen geschikt lijken. Er zijn heel veel uitslagen mogelijk. Het kan zelfs zo zijn dat niet alle beroepen je interessant lijken. Maar verdiep je eens in het beroep dat je juist wel aanspreekt. Wat doet iemand die dit beroep heeft, wat zijn de voor- en nadelen van het beroep. Ook dit kun je op onze site lezen. Kijk dan bij de werkervaringen.
Twijfel je of de uitslag echt goed bij je past? Doe de test dan nog eens, of raadpleeg de test van een andere website.

Waarom is de beroepskeuzetest gratis:
Wij vinden het belangrijk dat je zo vroeg mogelijk ontdekt wat je zou willen worden. Daar willen wij je bij helpen met onze beroepskeuzetest. Het is niet ons doel om inkomsten via bezoekers te krijgen. Daar hebben wij adverteerders voor. Op deze manier kunnen we alles op deze website gratis aanbieden, dus ook de beroepskeuzetest.

Meer informatie: studiekeuze | Cursussen | Deeltijd opleiding | Opleidingen | Cursus | Thuisstudie | Onderwijs | IQ test | Werk zoeken

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Persoonlijkheidstesten'

Bekijk artikelen op categorie