Outplacement, hulp of last?

Door Tom Spitters op 28 mei 2011  

Outplacement kan het gevolg zijn van reorganisatie, afslanking of een stuklopende arbeidsrelatie. Vaak is dit één van de mogelijkheden die de werkgever aan de werknemer biedt, naast bijvoorbeeld een afkoopsom. Zodra outplacement ter sprake komt, kun je er vanuit gaan dat je huidige job hoe dan ook ten einde komt. Werksite geeft onafhankelijk en gratis advies t.a.v. outplacement. Bel 085 - 40 195 40.

Offertes outplacement vergelijken

Of het nu door een conflict komt, door een reorganisatie of doordat je huidige baan jezelf geen uitzicht meer biedt, je wilt toch door met je carrière. Een afkoopsom lijkt aantrekkelijk, maar daarmee maak je het vinden van een nieuwe baan geheel je eigen verantwoordelijkheid. Voordeel van een outplacement traject is dat je geholpen gaat worden, bij het bepalen van je mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt, én bij het vinden van een nieuwe baan.

Zoals altijd in de situatie van dreigend ontslag, ken je rechten! Zodra externe bemiddeling aangeboden wordt met alleen het doel zo snel mogelijk van je af te komen, moet je opletten. Als je onder druk komt te staan om een nieuwe baan te accepteren, is het de vraag of je op de lange termijn daar zelf werkelijk iets mee opschiet.

Outplacementbureau: kans of bedreiging
Bij gedwongen beëindiging van de arbeidsrelatie is het erg moeilijk daar positief over te doen. Prima, wees boos en teleurgesteld, maar raak niet gefrustreerd! Want eigenlijk is de beëindiging een kans op iets nieuws, een compleet nieuwe start. Misschien ontdek je dat je een nieuwe richting in wilt slaan en je de opgedane kennis en ervaring op een totaal ander vlak wilt inzetten. Juist dan heb je alle voordeel aan outplacementbureaus, want dat geeft je de gelegenheid tot heroriëntatie. Weet je bovendien het voor jou best passende bureau te kiezen, of de consultant met wie het klikt, dan creëer je alle kansen voor een nieuwe start. De uitkomst van outplacement ligt dus ook in grote mate bij jezelf.

Kijk ook bij Outplacement spoor 1 en 2 en outplacement verplicht.

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Outplacement'

Bekijk artikelen op categorie