Ontwikkel je talent!

Door Tom Spitters op 23 januari 2017  

Ben je al enige jaren aan het werk, maar heb jij het idee dat je vast zit, jezelf niet verder ontwikkelt of dat je niet zeker weet of je dit werk nog jaren wilt blijven doen? Realiseer je dat je niet de enige bent. Veel jonge professionals hebben met deze vragen te kampen. Misschien wil je net als je collega promotie maken of denk je erover om naar een heel nieuwe werkkring uit te kijken. Best een moeilijke keuze, want eenmaal een nieuwe baan betekent verlies van de zekerheid die je had.


Zet die volgende stap

Het hoeft trouwens niet meteen zo te zijn, dat je naar een nieuwe werkgever op zoek hoeft te gaan. Het kan al helpen om een cursus of opleiding te volgen. Eén ding is zeker; door passief te blijven zitten, kun je nooit een actieve volgende stap in je carrière te maken. Ga het gesprek met je werkgever aan en bespreek waar jij tegenaan loopt en wat je wensen zijn. Vaak is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.


Professionele begeleiding

Vind je het moeilijk om zelf een andere koers in te zetten? Op Werksite vind je heel veel professionele loopbaanbegeleiders, die van alle markten thuis zijn. Je bepaalt zelf welke regio jouw voorkeur heeft en je kunt via Werksite geheel kosteloos 3 offertes aanvragen van loopbaanbureaus bij jou in de omgeving. Samen met jou kunnen zij een plan maken, waarbij je de kans krijgt je verder te ontwikkelen.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie