Carrièrehulp door loopbaanadviseur

Door Tom Spitters op 19 maart 2011  

Wie op zoek is naar carrièrehulp doet er goed aan zich te laten begeleiden door een loopbaanadviseur. Een loopbaanadviseur helpt bij het in gang zetten en laten voortduren van een gezonde loopbaan. Met de carrièrehulp van een loopbaanadviseur krijgt men inzicht in zijn sterke en zwakke punten, kernkwaliteiten, voorkeuren en drijfveren. Op grond daarvan kan de loopbaanadviseur helpen in het zoeken naar een functie op maat en begeleiden naar eventueel ander werk.

Offerte aanvragen

Toekomst
Helaas kan het voorkomen dat er door reorganisatie, inkrimping of andere redenen gezocht moet worden naar ander werk. Het is dan belangrijk om toekomstgericht te denken en carrièrehulp bij een professioneel loopbaanadviseur aan te vragen. Een loopbaanadviseur kan door middel van een outplacementtraject of reintegratie, op een effectieve manier helpen bij het zoeken van een passende nieuwe baan.

Meer uitdaging
Wanneer je gelukkig bent met je werk, ben je gelukkig in het leven. Voor sommigen is er echter geen uitdaging meer in het huidige werk. Wanneer er binnen een bedrijf geen verdere mogelijkheden zijn om zich te ontplooien en geen kans meer is op taakverandering, kan een loopbaanadviseur goede carrièrehulp bieden. Het opstellen van een loopbaanplan en het verkennen van de arbeidsmarkt staan daarbij centraal.

Professioneel loopbaanadvies
Een loopbaanadviseur dwingt iemand na te denken over wie hij is, wat hij wil, waarom hij dat wil, wat de mogelijkheden zijn en hoe hij het kan bereiken. Met professionele carrièrehulp wordt duidelijk wat voor werk en welke werksfeer het beste bij iemand past. In een persoonlijk loopbaantraject krijgt men huiswerk in de vorm van vragen en opdrachten en vindt er wekelijks een gesprek plaats met de loopbaanadviseur. Deze biedt carrièrehulp door iemand stap voor stap te begeleiden naar ander werk.

Offertes loopbaancoaching vergelijken

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Loopbaanadvies'

Bekijk artikelen op categorie