Juridisch advies nodig, wij helpen

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Ook wanneer je al jarenlang met veel plezier bij een bedrijf werkt, kan er zomaar een arbeidsconflict ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je een bekeuring krijgt tijdens het werk, wanneer je arbeidsongeschikt raakt en je leaseauto moet inleveren of wanneer je ontslagen wordt zonder vergoeding.

Niemand komt graag in aanraking met de wet, maar soms zit er niets anders op dan naar de rechtbank te stappen. Omgekeerd kan het ook voorkomen dat iemand jou naar de rechtszaal sleept; bijvoorbeeld je werkgever. Met degelijk juridisch advies en dito rechtshulp zorg je ervoor dat jouw belangen zo goed mogelijk worden verdedigd.

Pro deo advocaten
Een advocaat kost geld. Toch kun je al een heel eind komen met gratis juridisch advies. Het Juridisch Loket beantwoordt een groot aantal vragen op de site en is daarna telefonisch of per e-mail bereikbaar om jouw juridische vraag te beantwoorden. Het kan zijn dat op basis van het antwoord je toch een advocaat in de arm dient te nemen. En dat kan in de papieren lopen, al bestaan hier uitzonderingen in.

Vooral op het gebied van ontslagrecht bieden veel advocatenkantoren hun diensten pro deo aan. Hoewel, echt gratis is het niet. Op basis van no cure, no pay geven advocaten juridisch advies en procederen ze alleen in gevallen waarbij ze zien dat jij als winner uit de rechtbank kunt stappen. In dat geval krijgt je advocaat een percentage van wat jij van je ex-werkgever ontvangt. Wat ook mogelijk is: je betaalt pas voor het aantal uren dat de advocaten aan jouw zaak besteedden als je een gouden handdruk van je ex-werkgever krijgt.

Gratis juridisch advies
Werksite is er voor iedereen die op de carrièreladder staat, of dit nu als student, werkzoekende, loonarbeider of zelfstandige is. Ook bij het beëindigen van een dienstverband biedt Werksite waardevolle informatie en advies op maat. Onze loopbaanexperts hebben vrijwel elke situatie weleens meegemaakt en geven je graag juridisch advies, waarmee jij weet wat je rechtspositie is.  Meer weten? Neem dan nu vrijblijvend contact op met één van deze experts.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Juridisch advies'

Bekijk artikelen op categorie