ZZP-ers en freelancers gezocht

Door Tom Spitters op 22 februari 2012  

Je ziet steeds vaker vacatures verschijnen waarin een Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) en freelancer gezocht worden. Sterker nog: er bestaan al heel wat bemiddelingsbureaus die ZZP-ers en freelancers aan opdrachtgevers koppelen. Afhankelijk van de werkzaamheden kan dit op locatie zijn of gewoon vanuit huis.

Een tekstschrijver kan bijvoorbeeld prima vanuit huis werken, maar een projectmanager zal in veel gevallen op de plek van het project aanwezig moeten zijn.

De voordelen van deze 'werknemers'
Er zijn natuurlijk redenen waarom steeds meer ZZP-ers en freelancers gezocht worden. De belangrijkste hiervan is de ongebonden aard van freelance opdrachten. Een bedrijf huurt ZZP-ers in voor de duur van de klus en kan hen bij een tekort aan arbeidskrachten in de toekomst wéér inzetten.

Zelf gaan freelancen
Wil je ervan profiteren dat er steeds meer ZZP-ers en freelancers worden gezocht? Word er dan zelf één. Nu de industriële revolutie voorbij is en we aan het begin van de 'creatieve revolutie' staan, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun diensten op freelancebasis te leveren.

Hoe je ZZP-er wordt
De sprong waag je natuurlijk niet zomaar. Je moet er wel van overtuigd zijn dat je kwaliteit levert en kunt concurreren met gevestigde freelancers. Het helpt als je al wat opdrachten hebt. Schrijf je vervolgens in bij de Kamer van Koophandel en je kunt aan de slag. Wellicht wil je wat voorbeeld-facturen bekijken voordat je de eerste verstuurd. Ook is het verstandig om het advies of de diensten van een boekhouder in te roepen.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Freelance'

Bekijk artikelen op categorie