Geld verdienen met thuiswerk: kan dat?

Door Tom Spitters op 18 juli 2012  

Lijkt het je ook wat om geld te verdienen met thuiswerk? Vanuit huis werken, ook wel Het Nieuwe Werken genoemd, zal de komende jaren de normaalste zaak van de wereld worden. Wie met zijn of haar tijd mee wil gaan, bereidt zich nu alvast voor op de toekomst. Werksite helpt je graag een nieuwe richting te geven aan je carrière. Hier vind je inspirerende artikelen, nuttige informatie, vacatures en essentiële links.

De voordelen van geld verdienen met thuiswerk
Vanuit huis werken is ideaal. Allerlei randzaken, die op kantoor zo belangrijk leken, doen er niet meer toe. Bijvoorbeeld hoe je eruit ziet. Wie thuis werkt, kan rustig in pyjama achter de computer schuiven. Andere voordelen:

  • Minder last van afleidingen
  • Goed te combineren met het huishouden
  • Geen dagopvang voor de kinderen nodig
  • Werk wanneer je maar wilt of het meest productief bent

Je ziet het: er kleven heel wat voordelen aan geld verdienen met thuiswerk. Maar welke werkzaamheden wil je vanuit huis gaan uitvoeren? En maak jij in jouw geval direct kans op zo'n baan of zul je eerst een opleiding moeten volgen?

Ook voor een passende opleiding
Het is niet altijd mogelijk om direct vanuit huis te werken. Soms is daar omscholing voor nodig. Ook in dat geval ben je bij Werksite op het juiste adres. Wij bieden je een compleet overzicht van opleidingen en cursussen die je klaarstomen voor een nieuwe carrière. Geld verdienen met thuiswerk komt op die manier binnen jouw bereik.

Dat klinkt ideaal: thuiswerk, werken vanuit huis, je eigen tijd indelen, zoveel uren maken als je uitkomt en toch een goede (bij-)verdienste. Zo kan het zijn, maar dan moet je wel de ideale thuiswerk vacature weten te vinden.

Soorten thuiswerk
Er bestaan allerlei vormen van werk die je vanuit je eigen huis kunt doen. Variërend van inpakwerk, telemarketing, data-entry werkzaamheden tot allerlei verkoopactiviteiten. Op internet zie je de mooiste thuiswerk vacatures voorbijkomen. Maar let wel op en gebruik je gezond verstand.

Thuiswerk: goede verdienste?
Normaal betaalt een werkgever voor een uitzendkracht rond de twee tientjes per uur, waarvan de uitzendkracht netto minder dan de helft overhoudt. De thuiswerker is voor de werkgever misschien iets goedkoper, want een werkplek is niet nodig. Wordt voor thuiswerk een veel hoger loon voorgespiegeld, dan moet je even opletten. Dit kan werk zijn waarvoor je een verkoopinspanning moet leveren, waardoor je de ene keer wellicht veel meer, maar de andere keer misschien veel minder verdient. Let dus op wat je moet doen voor het werk.

Tips bij het zoeken naar thuiswerk vacatures
De eerste tip: betaal nooit voor het zoeken naar of inschrijven voor thuiswerk vacatures, je hebt hier niets aan. De tweede tip: gebruik je gezond verstand. Kijk goed rond op het internet en laat je informeren. Zie je een goede thuiswerk vacature, neem dan contact op en vraag naar de voorwaarden en indien mogelijk, ga bij het bedrijf solliciteren. En nogmaals: laat je niet verleiden geld te betalen, een sms-abonnement te nemen of werk aan te nemen waarvoor je eerst moet betalen.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Freelance'

Bekijk artikelen op categorie