Werken via detachering

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Wanneer je op detacheringsbasis werkt, werk je steeds tijdelijk voor verschillende opdrachtgevers. Je hebt echter wel een vast contact bij een detacheringsbureau. De professionals die op deze manier werkzaam zijn komen vooral uit de Human Resource, ICT, Finance en Marketing.

Vooral voor beginnende professionals vormt dit een ideale manier om snel ervaring op te doen binnen uiteenlopende bedrijven. In een relatief korte periode kun je  goed gevuld curriculum vitae opbouwen.

Vast inkomen
Met een detacheringscontract ben je niet alleen verzekerd van een vast inkomen, er zijn ook allerlei gunstige arbeidsvoorwaarden waar je van profiteert. Soms rijd je in een auto van de zaak of krijg je een dertiende maand uitbetaald.
Detachering is dus iets anders dan als ZZP-er werkzaam zijn. Je hebt immers een vast contract bij een detacheerder, wat meer zekerheid geeft. Als ZZP-er is het altijd maar afwachten of je weer een nieuwe opdracht krijgt.

Tijdelijk werk
De periode waarvoor je bij een bedrijf werkt is wisselend, maar meestal gaat het om enkele maanden. Je vervangt bijvoorbeeld iemand die met tijdelijk verlof is, of je springt bij in het geval van een reorganisatie van het bedrijf. Detachering vraagt dus om enige flexibiliteit, maar daar staat veel interessante werkervaring tegenover.

Detacheerder vinden
Wanneer je als professional op zoek gaat naar een geschikte detacheerder, is het belangrijk om verschillende bureaus met elkaar te vergelijken. Zorg er vooral voor dat de desbetreffende detacheerder gespecialiseerd is in jouw branche en veel interessante opdrachtgevers heeft.

Voor bedrijven
Ook opdrachtgevers die een detacheerder zoeken, doen er goed aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Kan de detacheerder de juiste mensen leveren voor de juiste prijs-kwaliteitsverhouding en hoe verloopt de communicatie met het bureau?

Loopbaanexperts
Ben jij een professional op het gebied van ICT, Human Resource, Finance of Marketing; en overweeg jij voor een detacheringsbureau te gaan werken? Dan heb  je ongetwijfeld allerlei vragen over deze carrière-switch? Neem daarom eens contact op met de loopbaanexperts van Werksite. Zij kunnen je bijstaan met advies.

Meer artikelen binnen 'Detachering'

Bekijk artikelen op categorie