De voordelen van detachering, of toch een vaste job

Door Tom Spitters op 23 juni 2011  

Onder detachering verstaan we het op tijdelijke basis uitlenen van professionals aan opdrachtgevers. Vooral op het gebied van human resources, finance, marketing en ICT is detachering heel gewoon. Detachering biedt dan ook allerlei voordelen.

Een vast contract en toch flexibel
Je kunt als werknemer een (vast) dienstverband aangaan met een detacheringbureau. Dit bureau werft opdrachten van meestal tijdelijke aard en als het werk bij je past, wordt je uitgeleend aan de opdrachtgever. Zelf geniet je de voordelen van een vast contract met de zekerheid op een maandelijks inkomen. Maar werkinhoudelijk zit je niet “vast”, want zodra de job ten einde is gekomen, kun je door naar een nieuwe opdrachtgever. Dat zorgt ervoor dat je werk niet alleen veelzijdig is en je bij allerlei verschillende bedrijven terecht komt, maar ook dat je een brede ervaring opdoet. Het helpt je sociale vaardigheden aan te scherpen en sneller dan in vast werk, kom je alle denkbare situaties tegen. Goed voor je cv!

Zelf je carrière bepalen
Als je goed bent in wat je doet en dat wordt door het detacheringbureau ook zo ervaren, kun je na verloop van tijd de aard van de werkzaamheden die je toegeschoven worden, een beetje sturen. In overleg met je consulent zoek je opdrachten uit die steeds opnieuw een uitdaging zijn. Het geheim zit erin die jobs te kiezen die weer iets nieuws aan je ervaring toevoegen. Zo kun je snel groeien in je vak, veel sneller dan op een vaste werkplek. Dit is één van de belangrijke voordelen van detacheren.

Detacheren of ZZP?
Na een periode van detachering kun je denken jezelf direct aan een opdrachtgever te verhuren, als ZZP-er, zonder dat het detacheringbureau er nog tussen zit. Het is nog maar de vraag of daar voordelen in zitten. De ZZP-er kan per uur meer vragen, maar als een project ten einde komt, stoppen ook de inkomsten en is het nog maar de vraag wanneer een nieuwe klus zich aandient. Degene die in dienst is bij het detacheringbureau weet zich van inkomen verzekerd, ook als er even geen werk is.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Detachering'

Bekijk artikelen op categorie