Winnaars droombaan-actie naar Spanje

Door Tom Spitters op 12 juni 2014  

Wij zijn Desiree en Ebriena en wij zijn de winnaars van de Droombaan-actie van Werksite. Daarmee hebben wij begeleiding door ondernemerscoach Johan Eekman van Carrièrepoort gewonnen.

Op 7 januari dit jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Johan bij ons thuis. Daar hebben we lopen sparren over onze ideeën. Wij willen een Bed and Breakfast waarin Care het belangrijkste onderdeel van is. Nu beginnen wij onze droom eindelijk te realiseren. We hebben lang genoeg hier over nagedacht, boeken en artikelen gelezen en wij willen nu de sprong in het diepe maken. Dat kan in Zuid-Spanje, onze voorkeur, of in het oosten van het land, Drenthe of net over de grens in Duitsland.

Ondernemerstest en stappenplan

We zijn begonnen met de ondernemerstest. Deze kijkt of wij als personen geschikt zijn om als ondernemers aan de slag te gaan. De test was positief, we mogen verder met het traject. Samen met Johan hebben we een stappenplan uitgewerkt. Met dit stappenplan moesten we niet alleen kijken of er markt is voor wat we willen, maar ook of het haalbaar is.

De volgende stap was een marktonderzoek. Omdat wij het liefste naar Spanje willen, zijn we naar Spanje gegaan om marktonderzoek te doen. Dat bleek nog best een uitdaging te zijn. Met de aanvullingen die Johan gaf konden we heel ver komen. Nu de belangrijke gegevens voor het ondernemersplan er waren, konden we het plan gaan invullen. We hebben afspraken gemaakt met leveranciers, hebben ons huis te koop gezet en een 360 graden feedback gedaan. Hierbij hebben we onze kennissen en vrienden gevraagd om feedback te geven op ons. Zo kwamen we erachter of we wel zijn wie we denken dat we zijn. Denken jouw vrienden en kennissen ook zo over ons. Daarnaast moeten we natuurlijk kijken naar het financiële verhaal.

Go, girls, go

Johan heeft met een kritisch oog gekeken naar het ondernemersplan. Gelukkig maar, want er zaten nog wel een aantal aanpassingen in. Deze hebben we afgelopen maart aangepast. Na de tweede ronde kregen we van Johan de verlossende zin "Go, girls, go!". We gingen weer naar Spanje!
Als dit al in 10 weken mogelijk is en ja het is hard werken en met goede ondersteuning van iedereen en natuurlijk Johan dan moeten we wel eindigen in Spanje.

Desiree en Ebriena zijn winnaars van de Werksite en Carrièrepoort-actie ‘Win je Droombaan’.

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Coaching'

Bekijk artikelen op categorie