Vraag

Ik ben 20, vol op opzoek naar werk. En werkloos

Ik woon samen, ben 19 jaar in september 20, en zit nu 1,5 jaar thuis met geen inkomen. Na Eindelijk de acceptatie te hebben gekregen om te kunnen jobshoppen. Letterlijk shoppen. Je kan bij de een beginnen, Maar je word er net zo hard weer uit geknikkerd!. Je bent jong, je hebt niet genoeg/tot geen ervaring. Of zoals ze tegenwoordig zo mooi kunnen zeggen: Helaas sluiten andere kandidaten beter aan op de eisen van de opdrachtgever en kan ik je dus ook niet opnemen in de verdere procedure. Laat staan dat je de kans krijgt! Ik heb ook vaste lasten. Ik moet ook kunnen leven!! Ik kan niet meer dan dat ik al gedaan heb. Deze afgelopen tweeeneenhalve week rond de 50 sollicitaties verstuurd. Ik heb 3 reacties gehad dat ik op gesprek mocht komen! Verder heb Ik ook schulden die ik niet kan afbetalen door middel van dit gedoe. Het mooiste was nog: Ik zag laatst een vacature , ik citeer: " gezocht 18-24 jarig m/v met mbo werk en denk niveau + 10 jaar ervaring." Ik ben naar binnen gestapt, Aangegeven dat ik wilde solliciteren. Flink op mijn tenen getrapt natuurlijk was mijn openings zin: " weten jullie toevallig dat kinderarbeid is afgeschaft? Ik zou uw vacature toch nog even na kijken. Ik ben naar buiten gelopen met de medewerkers op mijn hielen. Ze hebben wel gelijk de vacature eraf gehaald. Alleen mijn zelfvertrouwen heeft weer een gigantische deuk gehad. Alweer!!! Geef aub een kans om die jeugdwerkeloosheid te kunnen Verminderen of ophouden!!!

Ik ben dit beu! Ik ben iemand die wil werken! Maar hoe je het ook wend of keert, Ik kom niet verder dan waar ik gestart ben.

Help ons, ik ben hierin vast niet de enige.
Of laat het gedoe klaar zijn.

07-11-2022 Vraag van Jasmijn

Hallo Jasmijn,

Dat klinkt inderdaad ontzettend frustrerend! Toch blijf je strijdvaardig en geef je het gelukkig niet op, zo lees ik.
De jeugdwerkloosheid kan ik niet voor je aanpakken, maar wellicht wel advies aan je geven. Wat meer info helpt dan wel. Welke opleiding heb je, en wat voor werk heb je tot nu toe gedaan? Waar zoek je vooral naar?

Hartelijke groet,
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jasmijn uit Zeeland,
Ik sluit me aan bij het advies van Mirjam voor wat betreft de broekriem en het vragen om hulp bij je gemeente! Vraagje woon je in de provincie Zeeland of het plaatsje Zeeland in Brabant? Als je een uitkering van de gemeente hebt al is het maar een aanvullende, dan zijn zij ' verplicht ' je te ondersteunen bij het vinden van een werkplek!
Of zij doen het zelf of zijn huren een re-integratiebedrijf in dat je helpt!
Wat erg belangrijk is, is je eigen netwerk o.a. Facebook etc. zet je kennissen en vrienden gewoon eens op een rij, kijk wat zij doen waar zij werken en vraag of het een keer mogelijk is dat je daar een keer op de koffie gaat, of dat zij een keer een gesprek willen organiseren met de directeur, manager of personeelszaken!
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de vacatures worden ingevuld door eigen netwerk of dat van je kennissen!
Ik wens je veel succes en vooral doorgaan!
William

07-11-2022 Antwoord door William

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jasmijn,

Ik begrijp je frustratie. Ik heb ook in zo'n situatie gezeten. Sterker nog: iedereen is ooit begonnen zonder werkervaring, soms in een periode met een enorme werkloosheid. Toch hebben veel mensen een loopbaan opgebouwd.

Hoewel emoties begrijpelijk zijn, en er ook mogen zijn, zou ik me daardoor niet te lang laten (af)leiden. Stel je in plaats daarvan een doel: een baan en wel zo snel mogelijk.

In het begin moet je misschien met minder zekerheden genoegen nemen, maar gewoon ergens beginnen, en accepteren wat je krijgen kunt. Drie gesprekken vind ik trouwens helemaal niet slecht! Ik bewonder je energie om in korte tijd zo veel sollicitaties weg te doen. Wat je misschien nog kunt doen, is bij afwijzing achteraf even aan de juiste persoon met wie je het sollicitatiegesprek hebt gehad, vragen wat je een volgende keer nog beter kunt doen tijdens een sollicitatiegesprek. Zo kun je je gesprekken verbeteren en word je kansrijker.

Als je schulden je dwars zitten, kun je het beste denken aan een twee- of drietrapsraket. Eerst ga je gewoon werken, gewoon een baantje, whatever. Bijvoorbeeld via een uitzendbureau, gewoon om geld te verdienen. Intussen kijk je goed om je heen naar een baan die beter bij je past. Het is altijd gemakkelijker om te solliciteren vanuit een baan, die je al hebt, ook al is het een tijdelijke baan.

Dan kun je gaan denken aan een baan die misschien nog beter aansluit bij wie je bent. Maar wel vanuit een baan die je al hebt. En zo verder.

Heel veel succes,

Namens ARTEMIS
Loopbaanbegeleiding,


Ingrid J.M. Neve

07-11-2022 Antwoord door Jacques

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jasmijn,

Er zijn gewoon veel te veel mensen die een baan zoeken. Ik kan je vrijblijvend een mogelijkheid aanbieden om naar ons bedrijfsplan te kijken. Je wordt dan zelfstandig ondernemer, dus eigen baas, hoeft niets te investeren, er staat een heel groot bedrijf achter, dus geen ruimtes met stapels producten en zo. Kom op meid, je bent veel te jong om zo bij de pakken neer te blijven zitten. Kijk eens op www.rean-international.nl en geef mij een belletje dan kunnen we kijken hoe we dit voor jou kunnen gaan vormgeven. Groetjes, Anita van Vliet

07-11-2022 Antwoord door René

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste personeel

Wij staan in contact met honderden werkzoekenden in Nederland. De kandidaten solliciteren rechtstreeks op vacatures, maar je kan ook een zoekopdracht uitzetten in ons netwerk. Wij benaderen de kandidaten dan actief en maken ze enthousiast voor jouw organisatie.

Kandidaten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40