Vraag

Heb ik een vast contract?

In oktober 2010 ben ik in dienst getreden bij mijn huidige werkgever. Ik heb hierbij een 0,5 jarig contract getekend. Deze liep af in april 2011. Ik heb voor die tijd gevraagd aan mijn leidinggevende of deze werd verlengd en ze vertelde mij dat deze werd verlengd. Er is verder niet gesproken over een verandering in het contract, dus mijn inziens is het verlengd met een half jaar. Tot oktober 2011. Ik heb voor die tijd weer gevraagd of mijn contract werd verlengd. Ze vertelde mij dat er geen melding van was (wat dat ook mag betekenen) en dat het verlengd is. Dat is hetgeen wat mij verteld is en ga er vanuit dat mijn contract is verlengd tot april 2012. In mei 2012 vond ik een contract van 1,5 jaar in mijn postvak. Waarin staat dat er naar aanleiding van ons gesprek mijn contract word verlengd met anderhalf jaar. Dit gesprek heeft echter nooit plaatsgevonden. Naar mijn idee is mijn contract 3 x met een half jaar verlengd en hoor ik een vast contract te hebben. Ik heb het aangegeven bij mijn werkgever en hij zou er achteraan gaan..... Mijn werkgever bij wie ik het had aangegeven is nu langdurig

Een paar weken terug kreeg ik te horen dat mijn contract niet mag worden verlengd. Volgens mijn werkgever hebben ze een dicht dossier. Er zit 1 ondertekend contract in. Het eerste contract. Een contract van een jaar. Wat ik nooit heb gezien. En het anderhalf jaar contract. Volgens mijn leidinggevende ben ik akkoord gegaan met de contracten omdat ik ben gaan werken. Maar hoe kan ik akkoord gaan met iets wat ik nooit heb gezien? Hoe nu verder?

07-11-2022 Vraag van Mandy

Beste Mandy,
Als ik het zo lees ben je werkzaam geweest van oktober 2010 tot .... via verschillende contracten. Indien je nu werkt op dat contract van mei 2012 hetgeen het 4e contract is en na 3 tijdelijke arbeidscontracten die telkens direct (of binnen 3 maanden) na elkaar zijn afgesloten, is het 4e arbeidscontract automatisch een vast dienstverband en kan niet na een aantal maanden, gewoon in het 4e contract te hebben gewerkt, gezegd worden dat dat "contract niet mag worden verlengd", kortom, volgens mij, op basis van de gegevens is er m.i. sprake van een vast dienstverband.

met vriendelijke groet,
namens JuridischAdvies4U.nl
R. van der Zee

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40